fårikål.jpg

Hvite 
til 
Fårikål

 

Fårikål, Norges nasjonalrett, går nydelig sammen med hvitvin. Ferskt lammekjøtt kokt sammen med kål trenger ikke tanniner fra rødvin, men en frisk og noe kraftigere hvitvin harmonerer perfekt med retten.

Østerisk Grüner Veltliner og Riesling har flotte aromaer av urter og epler som passer utmerket. Hirsch lager noen av de vakreste vinene i Østerrike og er sikre vinnere! Willems Willems og Materne & Schmitts rike Rieslinger med sin flotte syrestruktur, gode fruktighet og fylde passer og ypperlig.

Et litt annerledes alternativ som passer godt er skallfermenterte naturviner, og da er det viktig at vinen har fersk og flott frukt. Jan Klein Papa Panda’s Rising er laget på 100% Riesling fra Mosel og Lackner Tinnacher’s Sauvignon Blow laget på 100% Sauvignon Blanc fra Südsteiermark er utrolig flotte sammen med fårikål med sin friske og flotte fruktighet.