steinsopp.jpg

Hvite & Røde
til 
Sopp

 

Sopp er noe av det beste som finnes med sin dype, jordlige og nøtteaktige smak.

Enten den får være stjernen på tallerkenen eller brukes som tilbehør er den vinens beste venn. Både hvitt og rødt passer nydelig til umamien man får fra soppen, da gjerne eksempler med noe alder, litt fat og utvikling på bunnfallet.

Til de kraftigste soppene hvor smør, fløte, salt og pepper er tatt i bruk er Gamay, Pinot Noir og Nebbiolo perfekte kombinasjoner med sine jordlige toner. Rødvinene nedenfor er nydelige eksempler fra sine respektive regioner; Mosel, Beaujolais, Burgund, Valtellina og Piemonte, alle konsentrerte utgaver med noen år på nakken og flotte jordtoner og struktur.

Til de lettere og mer fruktige soppene som for eksempel kantareller, passer hvitvin også ypperlig. Materne & Schmitt fyldige og friske Riesling 2016, Lackner Tinnacher mineralske og seriøse Sauvignon Blanc 2016 modnet på bunnfallet og Pascal Clement imponerende Pernand-Vergelesses 1er Cru 2018, alle med litt alder, er flotte kombinasjoner.

Da er det bare å plukke i vei! Eventuelt løp og kjøp!