vilt.stek.1200px.jpg

Røde
til 

Viltkjøtt
 

Viltkjøttet er smaksrikt og magert og trenger viner som har saftig frukt, god syre og moderat tannin. Tradisjonelle tilbehør som rotgrønnsaker, sopp, tyttebær og fløtesaus krever noe mer fylde og tannin fra vinen, mens rosenkål og grønnere grønnsaker krever en vin som er saftigere og friskere.

Viner med god fruktighet og moderat tannin, som for eksempel Eraldo Revelli Dolgiani 2020 og Heidi Schröck Blaufränkisch 2019, er ypperlige kombinasjoner, spesielt til fuglevilt med rosenkål og fløtesaus.

Viner med litt alder er også nydelige alternativer da de utviklede aromaene spiller på lag med det delikate viltkjøttet. Guido Rivella Langhe Nebbiolo 2015, Dirupi Valtellina Superiore 2017 og Pascal Clement Premier Cru Gravains 2018 passer ypperlig, spesielt om man har sopp på tallerkenen.

Skal man lage en viltgryte trengs det noe mer kraft i vinen og til dette er Ghilino Federico’s Nebbiolo d’Alba fra den nydelige 2016 årgangen fantastisk.

God fornøyelse!