top of page
vilt.stek.1200px.jpg

Røde
til 

Viltkjøtt
 

Viltkjøttet er smaksrikt og magert og trenger viner som har saftig frukt, god syre og moderat tannin. Tradisjonelle tilbehør som rotgrønnsaker, sopp, tyttebær og fløtesaus krever noe mer fylde og tannin fra vinen, mens rosenkål og grønnere grønnsaker krever en vin som er saftigere og friskere.

Viner med god fruktighet og moderat tannin, som for eksempel Dolcetto og Blaufränkisch er ypperlige kombinasjoner, spesielt til fuglevilt med rosenkål og fløtesaus.

Viner med litt alder er også nydelige alternativer da de utviklede aromaene spiller på lag med det delikate viltkjøttet. Piemonte og Valtellina Nebbiolo og rød Burgund passer ypperlig, spesielt om man har sopp på tallerkenen.

Skal man lage en viltgryte trengs det noe mer kraft i vinen og til dette er Barbaresco fantastisk.

God fornøyelse!

Ta gjerne kontakt for anbefalinger og spørsmål!

Kontaktinformasjon ligger her.

vilt.stek.1200px.jpg
bottom of page