Weingut Schneider

TYSKLAND

3 generasjoner driver den lille vingården K.H.Schneider i Bad Sobernheim i den vakre og berømte vinregionen Nahe. Familien kultiverer 13,5 ha, med hovedfokus på Riesling, i Bad Sobernheim og i Schlossböckelheim. 

Familien lager fra tørre til søte Rieslinger fra ulike jordsmonn og fra flere prestisjefyllte enkeltvinmarker. De ønsker å vise Riesling-druens karakterer fra ulike typer jordsmonn og hvrodan den uttrykkes i det enkelte glass. Vinregionen Nahe er helt perfekt for dette formålet, fordi regionen er den av vinområdene i hele Tyskland som har den største tettheten av ulike jordsmonnstyper ved siden av hverandre. Familiens vinmarker Domberg, Marbach og Felsenberg er blant de aller beste i hele regionen. 

Etter at barnebarnet, unge Andi, overtok ble kvalitetsnivået betraktelig hevet. Nasjonal og internasjonal presse beskriver Andi som en av de nye STJERNENE i Nahe. Hans første årgang var 2007, og siden den gang har han blitt kritikerrost i bl.a. Gault Millau, Vinum, Fine Wine Magazin, samt av Tysklands mest berømte vinjournalist Stuart Pigott og av MW Hendrik Thoma. 

 Domberg Riesling Spätlese 2015

Schlossböckelheim Vulkanstein Riesling Trocken 2015 

 Riesling Auslese Marbach 2015 

Linda Frostestad

E-post: linda@winemoods.no

Telefon: 907 52 446

©2020 Winemoods