

SANCERRE, FRANKRIKE
Eiendommen som ligger i Verdigny ble etablert i 1927 av Maurice Cherrier og har siden blitt overlevert til barn og barnebarn. På 80-tallet tok brødrene Francois og Jean-Marie over som tredje generasjon vinlagere etter endt ønologistudie i Beaune. Siden år 2000 har de jobbet så naturlig som mulig. De bruker naturlig gjær, ingen kjemiske sprøytemidler, har et imponerende biologisk mangfold i vinmarken, resirkulerer vannet i vineriet og jobber etter flere biodynamiske prisipper.
De cultiverer 20 hektar i Sancerre og 10 hektar i Menetou-Salon fra de tre klassiske jordsmonnstypene, Silex (flint) som bidrar med mineralitet, Terres Blanches (leire og kalkstein) som bidrar med rikhet og Caillottes (grusete kalkstein) som bidrar med syre. I kjelleren kaldstabiliseres og fermenteres mosten i temperaturkontrollerte tanker etter jordsmonnstype. Deretter blendes cuveene for å utrykke regionens sanne karakter gjennom balanse og harmoni.
Etikettene er laget av den danske kunstneren Erik Staal. Brødrene kunne ikke annet enn å trekke sammenligninger til sine viner med hans verk som formidler organisk mylder, levende jord og mikrobiologi som skaper stadig forundring for øyet.
Vinene under er tilgjengelige i bestillingsutvalget.
For mer informasjon om vinene, klikk på flaskene under.









