multer 2.jpg

Søte Viner
til 

Multekrem, Riskrem,
Nøtter, Julekaker
&
Avec

 

Endelig kan vi åpne flust av dessertviner med god samvittighet! Disse edle dråpene er som vitaminer for sjelen!

Multekrem er søtt og fett og går perfekt sammen med en syrefrisk Beerenauslese- Både Heidi Schröck og Lackner Tinnacher har noen av de vakreste eksemplene i Østerrike. Heidi Schröcks Ruster Ausbruch, som har blirr kåret til Østerrikes beste vin ved flere anledninger, er også helt utmerket til! Ratafia de Champagne Lemaire er en annerledes, men flott kombinasjon hvor alkoholen på 18% takler fettet veldig bra og sødmen passer perfekt til multene.

Riskremen er sart i smaken, men har en del fett og sødme som passer godt sammen med søte viner. Moscato d’Asti In the Mood for Bubbles er en klassiker, hvor friskheten og boblene håndterer fettet veldig godt. Schneider Riesling Domberg Auslese 2018 er et annet flott alternativ, med sin intense syre, sødme og fruktighet.

 

Disse søte, friske og fyldige vinene kan også være en dessert i seg selv og passer til et stort utvalg desserter, som iskrem, puddinger, fruktdesserter og julekaker.

 

Ratafia de Champagne Lemaire er utmerket som avec og er ypperlig til marsipan, nøtter, dadler og fiken, med sine tre år på fat og aromaer av ristede nøtter, karamell og tørket frukt.