Dirupi Valtellina
LOMBARDIA, ITALIA

Dirupi ble etablert av Davide Fasolini og Pierpaolo Di Franco i 2004, to barndomsvenner som har vokst opp i vinmarkene i Valtellina. Etter endt ønologstudie vendte de sammen hjem til Valtellina for å realisere drømmen om egen vingår. I dag forvalter de 17 små terreserte vinmarker og blir ansett som to av de mest talentfulle vinlagerne i Italia.

 

Davide og Pierpaolo praktiserer nesten utelukkende økologisk og alt arbeid i de bratte vinmarkene foregår for hånd. Vinstokkene er plantet helt opp til 650 meter over havet og er blandt de høystliggende i verden for Nebbiolodruen. Klima er hardt og jordsmonnet fattig. Røttene blir defor tvunget dypere på søken etter næringsstoffer og vann fra de rike mineralforekomstene fra istiden, mens aspekt og posisjon er avgjørende for å oppnå perfekt modenhet, balanse og eleganse som definerer disse nydelige vinene.

 

Dirupi betyr klipper og gjenspeiler de bratte landskapet hvor terrassene er støttet opp av 1000 år gamle steinvegger. Vineriet ligger i Sondrio, i en fantastisk bygning som dateres helt tilbake til slutten av 1500-tallet!

For kritikker og mer informasjon om vinene, klikk på flaskene under