top of page
Dirupi Valtellina
LOMBARDIA, ITALIA
Økologisk Logo.jpg

Dirupi ble etablert av Davide Fasolini og Pierpaolo Di Franco i 2004, to barndomsvenner som har vokst opp i vinmarkene i Valtellina. Etter endt ønologstudie vendte de sammen hjem til Valtellina for å realisere drømmen om egen vingård.

 

Davide og Pierpaolo praktiserer utelukkende økologisk i deres de 17 små terrasserte vinmarker. Det er stupbratt, 30-70% helning og alt arbeid foregår for hånd. Vinstokkene er plantet helt opp til 650 meter over havet og er blant de høyestliggende i verden for Nebbiolodruen. Klima er hardt og jordsmonnet fattig. Røttene blir derfor tvunget dypere på søken etter næringsstoffer og vann fra de rike mineralforekomstene fra istiden, mens aspekt og posisjon er avgjørende for å oppnå perfekt modenhet, balanse og eleganse som definerer disse fokuserte vinene.

 

Dirupi betyr klipper og gjenspeiler de bratte landskapet hvor terrassene er støttet opp av 1000 år gamle steinvegger. Vineriet ligger i Sondrio, i en fantastisk bygning som dateres helt tilbake til slutten av 1500-tallet!

For mer informasjon om vinene, klikk på flaskene under
bottom of page