top of page
Weinberge-Weingut-Hirsch_2.jpg
weingut-hirsch-logo.png
KAMPTAL, ØSTERRIKE
Respekt BIODYN.png
Økologisk Logo.jpg

Johannes Hirsch er nåværende vinlager på dette lille familieforetaket i Kamptal som tilbakedateres til 1878. Han jobber utelukkende med Grüner Veltliner og Riesling i Kammern og Zöbing, hvor terroiret passer perfekt til disse to druene og har parseller i de prestisjefylte enkeltvinemarkene Lamm, Gaisberg, Grub, Renner, Heiligenstein og Heiligenstein-Rotfels.

 

Josef Hirsch, Johannes’ far, var tidlig svært opptatt av å lage viner av høy kvalitet. Johannes sier "He bought parcels that nobody else wanted to own. Precisely, up on the Heiligenstein, and not down below where it is nicely level and one can work easily and efficiently. The neighbours thought that he’d gone crazy.” Dette har vært med å legge grunnlaget for at familien i dag ansees som en av pioneerene i Kamptal og en av de fremste adressene i Østerrike.

 

Vinmarkene har siden 1978 blitt kultivert økologisk, med bøffel- og geitegjødsel fra den lokale osteprodusenten. I 2006 gikk de over til å jobbe etter biodynamiske prinsipper og ble fullt sertifisert i 2010 etter retningslinjene fra Respekt-BIODYN. Vinstokkene beskjæres forsiktig etter Simonit & Sirch metoden.

 

Johannes lager svært tiltalende viner som er ultra-rene og delikate og er svært forsiktig med alkoholnivået . De kan nytes når de slippes, men tåler samtidig flere år i kjelleren.

For mer informasjon om vinene, klikk på flaskene under
Kammern & Zöbing
bottom of page