Herbstimpressionen.jpg
K. H. Schneider Nahe
NAHE, TYSKLAND

Tre generasjoner driver den lille vingården K.H.Schneider i Bad Sobernheim i den vakre og berømte vinregionen Nahe. Familien kultiverer 13,5 ha, med hovedfokus på Riesling, i Bad Sobernheim og i Schlossböckelheim. 

Familien lager fra tørre til søte Rieslinger fra ulike jordsmonn og fra flere prestisjefyllte enkeltvinmarker. De ønsker å vise Riesling-druens karakterer fra ulike typer jordsmonn og hvordan den uttrykkes i det enkelte glass. Vinregionen Nahe er helt perfekt for dette formålet, fordi regionen er den av vinområdene i hele Tyskland som har den største tettheten av ulike jordsmonnstyper ved siden av hverandre. Familiens vinmarker Domberg, Marbach og Felsenberg er blant de aller beste i hele regionen. 

Etter at barnebarnet, unge Andi, overtok ble kvalitetsnivået betraktelig hevet. Nasjonal og internasjonal presse beskriver Andi som en av de nye STJERNENE i Nahe. Hans første årgang var 2007, og siden den gang har han blitt kritikerrost i bl.a. Gault Millau, Vinum, Fine Wine Magazin, samt av Tysklands mest berømte vinjournalist Stuart Pigott og av MW Hendrik Thoma. 

For kritikker og mer informasjon om vinene, klikk på flaskene under