vinmark hos nicolas.JPG

Maison Mont d'Hor

CHAMPAGNE, FRANKRIKE

I år 496 blir Clovis, kongen av Francs, døpt av erkebiskopen Saint Rémi i byen Rheims. Det markerte alliansen mellom det franske monarkiet og den romersk-katolske kirken. Som takk til Saint Rémi gav Clovis ham "Massif of Saint Thierry". Der etablerte en av hans disipler, Saint Thierry, et kloster på stedet som heter "Mont d'Hor". Legenden sier at en ørn fløy sine sirkulære flyturer over stedet der klosteret ble bygget. Over 30 konger ble kronet i Rheims katedralen og alle inntok klosteret Saint Thierry etter kroningen.

 

Fra 1000-tallet begynte Rheims “småfjells-viner” å bli kjent. De ligger i samme innhegning som klosteret og gården "Mont d'Hor". Gården har siden 1885 blitt drevet av familien Lemaire. Etter flere generasjoner var det Marc Lemaire og hans kone som utviklet en høykvalitets-Champagne kalt Champagne Mont d'Hor. I dag er det brødrene Antoine og Nicolas Lemaire som driver gården videre som bønder, vitikulturister og vinlagere. De to brødrene har skapt en ny identitet:  "Champagne Lemaire Père et Fils".

Lemaire-brødrenes filosofi er å være ydmyke og lage Champagner med en god balanse for hvert øyeblikk. Friskhet og mineralitet beskriver det beste i familiens Champagne.

For kritikker og mer informasjon om vinene, klikk på flaskene under