vinmark hos nicolas.JPG
CHAMPAGNE, FRANKRIKE

Mont d’Hors historie går helt tilbake til år 496 da erkebiskopen i Reims etablerte et kloster og gård med samme navn i kommunen Saint Thierry og allerede fra 1000-tallet begynte Mont d’Hors “småfjells-viner” å bli kjent. Gården har siden 1885 blitt drevet av familien Lemaire. Etter flere generasjoner var det Marc Lemaire og hans kone som utviklet en høykvalitets-Champagne kalt Champagne Mont d'Hor. I dag er det brødrene Antoine og Nicolas Lemaire som driver gården videre som bønder, vitikulturister og vinlagere, nå under navnet Champagne Lemaire Père et Fils. Takket være sterke familieforhold fortsetter tradisjonen som uavhengig Champagnehus.

 

Familiens vingård strekker seg over 14 hektar, som utgjør omtrent 150 000 flasker i året. De dyrker tre ulike druetyper der 50% utgjør Pinot Noir, 25% Pinot Meunier og 25% Chardonnay. Jorden i Saint Thierry består hovedsakelig av sand, kritt/kalk og leire. Vingården har to presser på 4000 kg hver og en kjeller for å lagre Champagneflaskene. Lemaire-brødrenes filosofi er å være ydmyke og lage Champagner med en god balanse for hvert øyeblikk. En vidunderlig friskhet og mineralitet beskriver familiens delikate Champagne.

For kritikker og mer informasjon om vinene, klikk på flaskene under