Pascal Clement

FRANKRIKE

Montagny 1er Cru „Les Coères“ 2017

Pascal Clement startet sitt eget vineri i 2010 etter å ha jobbet hos ulike produsenter i flere år. I 4 år jobbet han hos verdensberømte Coche-Dury i burgund. Der jobbet han ute i vinmarkene og i vineriet sammen med legenden Jean-François Coche-Dury og hans sønn Raphaël. Mor til Pascal hadde vinmarker i Pommard og han har jobbet sammen med sin pappa og bestefar i vinmarkene siden han var en liten gutt.

 

I dag blir Pascal beskrevet som et av de nye store talentene i burgund i de franske vinmagasinene, som f.eks. i Revue de vins de France. Sammen med sin kone Amelie kjøpte Pascal en gammel eiendom med en perfekt kjeller for å lage vin. Vingården ligger i Sauvigny-les-Beaune i sentral burgund. Her lager han vin fra mange appellasjoner, fra Montagny i sør til Gevrey-Chambertin i nord.

 

Med sin kunnskap for vinmarkene og kjærlighet for å lage vin produserer han vakre viner med rik frukt, stor komleksitet og mineralitet og med salt-toner i finish. Fatbruken er meget forsiktig og foregår for det meste i gamle fat

Linda Frostestad

E-post: linda@winemoods.no

Telefon: 907 52 446

©2020 Winemoods