top of page
savoir-faire-1.jpg
Pascal Clement Burgund
BURGUND, FRANKRIKE

Pascal Clement vokste opp i vinmarkene i Burgund. Hans mor hadde vinmarker i Pommard og hans far og bestefar hadde vinmarker i Savigny-les-Beaune, hvor han har jobbet siden han var en liten gutt. Pascal jobbet flere år i regionen og hadde blant annet fire år hos verdensberømte Coche-Dury i Meursault, hvor han jobbet både i vinmarkene og i vineriet sammen med legenden Jean-François Coche-Dury og hans sønn Raphaël, før han startet sitt eget vineri i 2010. Sammen med sin kone Amelie kjøpte de en gammel eiendom i Sauvigny-les-Beaune med en perfekt kjeller for å lage vin. Her lager han vin fra mange appellasjoner, fra Montagny i sør til Gevrey-Chambertin i nord.

 

Med sin kunnskap for vinmarkene og kjærlighet for å lage vin produserer han vakre viner med rik frukt, stor komleksitet og mineralitet og med salttoner i finish. Fatbruken er meget forsiktig og foregår for det meste i gamle fat. Druene er stort sett dyrket etter biodynamiske prinsipper og manipuleres minimalt. Hans respekt for kvalitet og terroir gjenspeiles i de vakre vinene. 

Vinene under er tilgjengelige i bestillingsutvalget og hans toppcuveer er tilgjengelige under Spesialslippet.

For mer informasjon om vinene, klikk på flaskene under
bottom of page