top of page
steinsopp.jpg

Hvite & Røde
til 
Sopp

 

Sopp er noe av det beste som finnes med sin dype, jordlige og nøtteaktige smak.

Enten den får være stjernen på tallerkenen eller brukes som tilbehør er den vinens beste venn. Både hvitt og rødt passer nydelig til umamien man får fra soppen, da gjerne eksempler med noe alder, litt fat og utvikling på bunnfallet.

Til de kraftigste soppene hvor smør, fløte, salt og pepper er tatt i bruk er Gamay, Pinot Noir og Nebbiolo perfekte kombinasjoner med sine jordlige toner. Konsentrerte utgaver med noen år på nakken, flotte jordtoner og struktur fra Mosel, Beaujolais, Burgund, Valtellina og Piemonte er sikre vinnere. 

Til de lettere og mer fruktige soppene som for eksempel kantareller, passer hvitvin også ypperlig. Fyldig, frisk Riesling, konsentrert Østerisk Sauvignon Blanc modnet på bunnfall og hvite burgundere, alle med litt alder, er flotte kombinasjoner.

Da er det bare å plukke i vei! Eventuelt løp og kjøp!

Ta gjerne kontakt for anbefalinger og spørsmål!

Kontaktinformasjon ligger her.

steinsopp.jpg
bottom of page