juletorsk.jpg

Viner
til 

Juletorsken
 

Torsken er delikat og mager og trenger vin som ikke overdøver den innbydende smaken. Smøret gjør retten rikere og derfor harmonerer den godt med en frisk, delikat og konsentrert vin.

Hirsch er en av de fremste adressene i Østerrike og lager svært delikate Grüner Veltliner med forsiktig alkoholnivå som er en utrolig flott match til denne delikate retten. Lackner Tinnacher's steinete og mineralske Chardonnay fra 50 år gamle vinstokker i Südsteiermark er også en utrolig vakker kombinasjon. 

Burgund er en klassiker, både hvite og røde uten for mye fat. Benjamin Laroche hos La Manufacture og Pascal Clement lager vakre Burgundere med svært forsiktig fatbruk som passer ypperlig til, helt fra Village til Grand Cru nivå.

Terres Vivantes lager saftig, frisk og strukturert Beaujolais-Village fra 80 år gamle vinstokker og er i tillegg til Pascal Clements vakre røde Burgundere perfekt match.