top of page
Ribbe og Pinnekjøtt_edited.jpg

Viner
til 

Pinnekjøtt & Ribbe
 

Både ribbe og pinnekjøtt passer til viner som har rik og sødmefull frukt, gjerne med litt restsødme og ikke minst god syrestruktur. Begge rettene har et høyt fettinnhold og trenger derfor og balanseres med god friskhet. Saltet fra pinnekjøttet og sødmen i ribbens tilbehør harmonerer best med rik og sødmefull frukt, gjerne med litt restsødme, og da spesielt til det røkte pinnekjøttet. Riesling passer ypperlig til disse herlige rettene, både i unge og eldre versjoner.

Staffelter Hof Paradies Feinherb 2020, Willems Willems Kabinett Feinherb 2020, Materne Schmitt Koberner 2016 og Weiser Kunstler Steffensberg 2017 er som skapt til disse rettene med sin høye syrlighet, flotte fruktighet og elegante restsødme.

De samme reglene går for de som ønsker rødt i glasset; en saftig og fyldig rødvin med god syrlighet og bløte tanniner passer godt. Heidi Schröck Jünge Lowen 2020, Guido Rivella Barbera 2017, Eraldo Revelli Otto Filari 2020 og Pascal Clement Savigny-les Beaune 2020 passer veldig pent til, med sine friske og saftige fruktighet, milde tanninstruktur og flotte syrlighet.

bottom of page