top of page
Ribbe og Pinnekjøtt_edited.jpg

Viner
til 

Lutefisk & Rakfisk
 

Hvite viner passer best til disse tradisjonelle rettene, både stille og musserende, som har god fylde, fruktighet, syrlighet og konsentrasjon, gjerne med litt utvikling.

Lutefisken harmonerer ypperlig med tysk eller østerisk Riesling som godt kan være på den tørre siden om tilbehøret er av ertestuing, lefse og brunost. Sennep, bacon og sirup derimot krever litt mer restsødme. Musserende viner laget på den tradisjonelle metoden passer og ypperlig da boblene harmonerer svært pent mot den geleaktige fisken.

Til den umamirike rakfisken passer mye av de samme vinene og man bør ha en vin som har nok fylde og konsentrasjon til å takle den kraftige smaken. Tørre viner fremhever smaken, mens viner med litt restsødme demper den.

Av musserende passer knusktørr Champagne og Sekt svært bra, gjerne med 3+ år på bunnfallet og dermed utvidet kompleksitet og noter av litt alder.  

Ta gjerne kontakt for anbefalinger og spørsmål!

Kontaktinformasjon ligger her.

Ribbe og Pinnekjøtt_edited.jpg
bottom of page