top of page
kreps.jpg

Musserende & Hvite 
til 
Skalldyr

 

Skalldyr er uten tvil best når vannet er kaldt og skalldyrene er på sitt ferskeste!

Det er et godt spenn i intensitet og smak på skalldyr og tilbehøret bør i tillegg tas med i betraktning når man skal velge vin til.

 

Til østers passer Champagne og Chablis perfekt. Eksempler med flott mineralitet og friskhet passer perfekt til havsmaken man finner i østers.  

Reker er svært delikate i smaken og passer sammen med friske og fruktige viner, både tørre og halvtørre, og er perfekt match med Mosel Riesling som har et hint av restsødme. Slike viners friskhet og lave alkohol er en nydelig kombinasjon til rekenes lette sødme og til det klassiske tilbehøret, majones og sitron.

Noe av det beste man finner i norske farvann er sjøkreps, kongekrabbe og hummer. Disse er også svært delikate med et lett sødmefullt preg, men med litt høyere intensitet enn reker og krever dermed viner med noe høyere konsentrasjon. Sikre vinnere er konsentrerte og delikate Kamptal Rieslinger, mineralske og seriøse Morillon fra Südsteiermark og hvite Burgundere med forsiktig fatbruk.

  

Den mest intense smaken finner vi i krabben, spesielt fra det brune kjøttet som inneholder mye umami. Viner med litt utvikling og god frukt og fylde passer perfekt her. Syrefriske og lett utviklede Rieslinger, gjerne fra gode enkeltvinmarker, passer ypperlig.

Nyt sesongen!

Ta gjerne kontakt for anbefalinger og spørsmål!

Kontaktinformasjon ligger her.

kreps.jpg
bottom of page