top of page
kreps.jpg

Musserende & Hvite 
til 
Skalldyr

 

Skalldyr er uten tvil best på vinteren da vannet er kaldt og skalldyrene er på sitt ferskeste!

Det er et godt spenn i intensitet og smak på skalldyr og tilbehøret bør i tillegg tas med i betraktning når man skal velge vin til.

 

Til østers passer Champagne og Chablis perfekt. Både Lemaire og La Manufacture får viner med flott mineralitet og friskhet som passer perfekt til havsmaken man finner i østers.  

Reker er svært delikate i smaken og passer sammen med friske og fruktige viner, både tørre og halvtørre, og er perfekt match med Rieslingene til Weiser-Künstler og Staffelter Hof som har litt restsødme og Petershof Riesling Trocken. Disse vinenes friskhet og lave alkohol er en nydelig kombinasjon til rekenes lette sødme og til det klassiske tilbehøret, majones og sitron.

Noe av det beste man finner i norske farvann er sjøkreps, kongekrabbe og hummer. Disse er også svært delikate med et lett sødmefullt preg, men med litt høyere intensitet enn reker og krever dermed viner med noe høyere konsentrasjon. Sikre vinnere er Hirsch’ konsentrerte og delikate Rieslinger, Lackner Tinnachers mineralske og seriøse Morillon og Pascal Clements nydelige hvite Burgundere med forsiktig fatbruk.

  

Den mest intense smaken finner vi i krabben, spesielt fra det brune kjøttet som inneholder mye umami. Viner med litt utvikling og god frukt og fylde passer perfekt her. Willems-Willems syrefriske og lett utviklede Herrenberg Riesling 2017 og K.H. Schneiders konsentrerte og fruktige Felsenberg Trocken 2019 er ypperlige.

Nyt sesongen!

bottom of page