top of page
Skrei sesong_edited.jpg

 Røde & Hvite
 til
Skrei

Skrei er noe av det fineste vi kan spise og her kan man velge finere flasker med god samvittighet! 
T
orsken er delikat og mager og trenger vin som ikke overdøver den innbydende smaken. Tilbehør og tilberedelse gjør stort sett retten rikere og fetere så en frisk, delikat og konsentrert vin er et godt utgangspunkt.

Burgund er en velfortjent klassiker til, i både hvite og røde utgaver.  Serveres skreien med smørsaus eller sandefjordsmør er friske hvite Burgundere og Chablis med forsiktig fatbruk ypperlig til. Smøret gjør retten rikere og derfor harmonerer den godt med høy syre og delikat preg av fat. Her kan man velge fra regional- til Grand Cru nivå. Steinete og mineralske Chardonnay fra Südsteiermark i Østerrike er også en utrolig vakker kombinasjon. 

Bruker man bacon i retten og i tillegg pannesteker fisken, er Pinot Noir og Spätburgunder helt nydelig til. Velg delikate eksempler med forsiktig fatbruk, flott friskhet og struktur, som er skapt for denne kombinasjonen. 

Til mølje passer hvitvin best! Rogn og lever tilfører mye fett og friskhet i vinen er derfor viktig her. Delikate Grüner Veltliner og Riesling fra Kamptal med forsiktig alkoholnivå som er en utrolig flott match til denne retten.

Kjører man en asiatisk vri med litt spice, soyasaus og urter er Riesling et også her et veldig godt valg. Den bør ha god fruktsødme, høy syre og gjerne noen år på nakken.

 

Nyt sesongen mens den varer!  

Ta gjerne kontakt for anbefalinger og spørsmål!

Kontaktinformasjon ligger her.

 

Skrei sesong_edited.jpg
bottom of page