top of page
Skrei sesong_edited.jpg

 Røde & Hvite
 til
Skrei

Skrei er noe av det fineste vi kan spise og her kan man velge finere flasker med god samvittighet! 
T
orsken er delikat og mager og trenger vin som ikke overdøver den innbydende smaken. Tilbehør og tilberedelse gjør stort sett retten rikere og fetere så en frisk, delikat og konsentrert vin er et godt utgangspunkt.

Burgund er en velfortjent klassiker til, i både hvite og røde utgaver.  Serveres skreien med smørsaus eller sandefjordsmør er Pascal Clement’s hvite Burgundere og La Manufactures Chablis’er ypperlig til. Smøret gjør retten rikere og derfor harmonerer den godt med den høye syren og delikate preget av fat. Her kan man velge fra regional- til Grand Cru nivå. Lackner Tinnacher's steinete og mineralske Chardonnay fra 50 år gamle vinstokker i Südsteiermark i Østerrike er også en utrolig vakker kombinasjon. 

Bruker man bacon i retten og i tillegg pannesteker fisken, er Pascal Clement Pinot Noir og Marbleous Spätburgunder helt nydelig til. Disse delikate vinene med vært forsiktig fatbruk, flott friskhet og struktur er som skapt for denne kombinasjonen. 

Til mølje passer hvitvin best! Rogn og lever tilfører mye fett og friskhet i vinen er derfor viktig her. Hirsch er en av de fremste adressene i Østerrike og lager svært delikate Grüner Veltliner og Riesling med forsiktig alkoholnivå som er en utrolig flott match til denne retten.

Kjører man en asiatisk vri med litt spice, soyasaus og urter er Riesling et også her et veldig godt valg. Den bør ha god fruktsødme, høy syre og gjerne noen år på nakken. Weiser-Künstler Gaispfad Riesling 2017 fra opptil 100 år gamle upodede vinstokker og Willems-Willems Herrenberg Riesling 2017 fra stupbratte, terrasserte vinmarker, begge med 6 år på baken, er superbe til.

 

Nyt sesongen mens den varer!  

 

bottom of page