top of page
Sort trøffel.jpeg

Røde
til 
Sort Vintertrøffel

 

Trøffel har en helt særegen aroma. Den lukter intenst, men smaken er mild og delikat. Den er stjernen på tallerkenen og løfter enhver rett til noe helt spesielt, enten den høvles over et marmorert stykke entrecote eller ren pasta med godt smør.

 

Nebbiolo, gjerne med noe alder, er som skapt til trøffel og går nydelig til umamien man får fra denne delikate råvaren. Noen av de beste eksemplene på vintertrøffel finner man i Frankrike og Pinot Noir harmonerer også ypperlig til delikatessen, så lenge den har litt utvikling og god struktur. 

Dirupi's Valtellinaviner laget av 100% Nebbiolo er nydelige til, med sin svært delikate stil, flotte struktur og jordlige toner. Guido Rivella, som var Angelo Gaja's vinlager i hele 46 år, lager vakre Nebbiolo fra Montestefano i Barbaresco med forsiktig fatbruk, fra Langhe Nebbiolo til enkeltvinmarken Montestefano. Barbaresco på magnum fra 2014 er kanskje den som passer aller best med sine 9 år på nakken og langsomme utvikling på den store flasken. 

 

Pascal Clement Aloxe-Corton 2017 fra Premier Cru marken Valozieres er fantastisk til, med sine utviklede, jordlige toner. Marbleous Spätburgunder 2018 er den letteste av vinene under, og et noe annerledes alternativ, men er like fullt et supert alternativ med sin flotte struktur og delikate fruktighet. 

bottom of page