top of page
Weingut Staffelter Hof.png
Staffelter Hof Jan Matthias Klein Mosel
MOSEL, TYSKLAND
Økologisk Logo.jpg

Staffelter Hof er blandt verdens eldste vinerier og deres historie dateres helt tilbake til år 862. Klein familien tok over driften i 1805 og drives i dag av tre generasjoner Klein. De forvalter ni hektar med vinmarker i Mosel, mesteparten i de sprestisjefylte og stupbratte enkeltmarkene Kröver, Steffensberg, Letterlay og Dhron Hofberger. Vineriet er økologisk sertifisert og de jobber i tillegg etter biodynamiske prinsipper.

 

Entusiastiske Jan Matthias Klein er vinlageren i familien og skal ha mye av æren for den høye kvalitet i vinene. I tillegg til de klassike Mosel Rieslingene som tappes under husets etikett, lager han også naturviner som har oppnådd nær kultstatus i Tyskland, under en annen, svært artistik etikett. Vinene er delikate med en krisp syre som fører til en fabelaktig balanse i de fruktdrevne vinene.

 

Familiens våpenskjold er ulven, Magnus! Ifølge legenden, ble ulven tvunget av en munk til å frakte stein, etter at han rev det vingårarbeidende eselet fra hverandre. Magnus tjente etterhvert vingården både som vennlig venn og trofast vokter og har nå fått navnet Magnus Den Store og plass på etikettene.

For kritikker og mer informasjon om vinene, klikk på flaskene under
bottom of page